Faglighed

Det er væsentligt at klare sig så godt, som man nu kan i skolen, fordi der efter et godt grundskoleforløb åbner sig flere muligheder at vælge imellem efterfølgende i livet.

Friskolens faglighed er funderet i flere væsentlige aspekter. Det er undervisernes kvalificerede tilrettelæggelse af undervisningen, der sikrer faglig kvalitet og niveau. Vi har højere ambitioner end blot at sikre de bedst mulige karakterer ved afgangseksamen.

Faglighed handler nemlig også om at nå frem til en dybere læring i fagene som bunder i ægte interesse og optagethed hos eleverne. De skal selv opleve en læringsprogression, som, uanset hvilke udgangspunkt den enkelte elev har, kan give dem faglig selvtillid.

Vi sikrer, at elever på alle niveauer udfordres. På den måde bevarer eleverne nysgerrigheden over for viden og fag. Eleverne skal bevare lysten til at lære mere, så de med selvtillid og energi kan fortsætte i en ungdomsuddannelse.

Vi har en klassekvotient på 18 elever hos de yngste elever samt på 22 elever hos de ældste elever.

Vi har lidt længere skoledage, fordi vi vægter en aktiv og alsidig skoledag med god tid til fælles måltider, og hvor fællesskabet også dyrkes i klubtiden.

Vi vil i videst mulige omfang sikre, at eleverne ikke har lektier for fra dag-til-dag, Der skal læses dagligt hjemme på alle klassetrin, men dette betragter vi ikke som lektier.

I overbygningen må man påregne en del hjemmearbejde med større opgaver, afleveringer og lignende.

Vi tror på, at en aktiv skoledag med fælles måltider er et godt grundlag for et sundt læringsmiljø.


Faglighed

Kontakt os

  •  Videbechs Allé 137
    Hald Ege, 8800 Viborg
  •  2349 2322
  •  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.