Frihed

Friskolen er en fri skole. For os betyder friheden muligheder. Muligheder for at skabe en tryg og udviklende skolegang for hvert barn. Her bliver skolens dannelsesprojekt vigtig:

Dannelsesprojektet på Friskolen Hald Ege.

Vi ønsker gennem samvær og undervisning at åbne elevernes øjne for verden og hinanden gennem store fortællinger og i det hele taget konstant præsentere børnene for noget for dem umiddelbart fremmed, der så alligevel griber og udvikler dem.

Det, hver elev kommer med, er værd at komme med.

Eleverne skal hver dag forstå og mærke, at hver enkel er vigtig og har stor betydning for, om fællesskabet og den enkeltes skoleliv lykkes. De skal ligeledes forstå og opleve, at vi i samværet på skolen holder noget af hinandens liv i vores hænder – og at der knytter sig et stort ansvar dertil. Eleverne skal have blik for andre end sig selv og omfavne forskelligheder.

Friskolen Hald Ege er det rum, hvor tillid og tryghed danner klang- og grobund for, at eleverne tør træffe egne valg og gå egne veje i fælleskabet, hvor de så skal erfare, at forskelligheder og mangfoldighed ubetinget er en styrke.

Under fanen "Fælleskab" kan der læses mere om dette med klangbund i K.E. Løgstrups etiske fordring.Frihed

Kontakt os

  •  Videbechs Allé 137
    Hald Ege, 8800 Viborg
  •  2349 2322
  •  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.